Als je in opties wil handelen, is het handig dat je kan simuleren hoe de optie premie zal evolueren.
Daarom hebben we de OPTIE-SIMULATOR ontwikkeld.

De Optie-Simulator is een excel-bestand, ontwikkeld voor excel onder Windows (niet Apple Mac),  dat voor u alle interessante parameters van de opties berekent.

Hieronder ziet u een schermafdruk van het excel-rekenblad :
Optie-simulator-scherm
U kunt de schermafdruk vergroten door er op te klikken.

De Optie-Simulator heeft onder andere volgende functionaliteiten :
Kortom, de Optie-Simulator geeft u alle nodige informatie om de mogelijkheden en de risico's van opties en optie-strategieen in te schatten.

Beleg niet "BLIND" in opties, maar gebruik de Optie-Simulator :

BESTEL NU


Berekenen van Individuele Opties

Volgende basisgegevens moeten ingevuld worden : Hieruit worden dan volgende optieparameters berekend : Er zijn 16 lijnen beschikbaar om opties in te vullen. Voor elk van deze lijnen worden de grieken berekend, zodat u de grieken van de verschillende opties kunt vergelijken alvorens een positie te openen.


Optie-Strategieen Berekenen

De Optie-Simulator laat u niet enkel toe om individuele opties te berekenen, maar ook volledige optie-strategieen en bijkomend wordt de verwachte evolutie van de strategie tot bij expiratie berekend.

Door op een optie-lijn een aantal en een openingskoers in te vullen, wordt deze lijn opgenomen in uw strategie. Dit kan voor meerdere lijnen gedaan worden. Alzo kan een optie-strategie opgebouwd worden bestaande uit verschillende gekochte (positief aantal) en geschreven (negatief aantal) opties.

Voor de volledige optie-strategie wordt dan berekend hoe deze zal evolueren tot bij expiratie voor 21 waardes van de onderliggende waarde, en voor 7 gelijkmatig verdeelde datums tussen nu en expiratie (bij gelijkblijvende volatiliteit). Dit wordt zowel met getallen weergegeven als in grafiekvorm, zodat u onmiddellijk kunt zien waar de mogelijkheden op winst zijn maar ook, en dit is even belangrijk,  waar er gevaar is op verlies.


Optie-strategieen Opvolgen

Nadat een optie-strategie geopend is, wijzigen de parameters van de optie-strategie, zoals de koers van de onderliggende waarde, de impliciete volatiliteit en natuurlijk ook de tijd tot expiratie. Met de Optie-Simulator is het eenvoudig om de evolutie van de optie-strategie op te volgen.

Met de Optie-Simulator kan u onder andere volgende vragen eenvoudig beantwoorden :
Wees voorbereid en weet wat je doet, gebruik de Optie-Simulator.

Voor slechts 39 € krijg je de Optie-Simulator in je mailbox.

BESTEL NU


Indien u nog meer informatie over de Optie-Simulator wenst, kan u hieronder de gebruikershandleiding bekijken, door op volgende link te klikken :
Optie-Simulator-Handleiding